Снимка: БулфотоЦИК ще осигурява машините за гласуване. Това решиха депутатите на

...
Снимка: БулфотоЦИК ще осигурява машините за гласуване. Това решиха депутатите на
Коментари Харесай

Депутатите решиха: ЦИК ще осигурява машините за гласуване

Снимка: Булфото

ЦИК ще обезпечава машините за гласоподаване . Това решиха  депутатите на второ четене на Изборния кодекс , с което се захванаха и в днешния ден.

Изборната комисия ще дефинира техническите условия към апаратната и програмната част на техническите устройства за машинно гласоподаване.  Държавна организация " Електронно ръководство " взаимно с Българския институт за стандартизация и Българския институт по метрология  удостоверяват сходството на доставения вид техническо устройство за машинно гласуване  по методика , одобрена от ръководителя на Държавна организация " Електронно ръководство " и Българския институт по метрология, и ръководителя на Управителния съвет на Българския институт за стандартизация, написа

Припомняме, че в огромната си част  вчерашния парламентарен ден  беше отдаден на измененията в Изборния кодекс. Машинното гласоподаване провокира предстоящо най-вече разногласия и напрежение в зала, като депутатите даже си удължиха работното време с концепцията да приключат с гласуването на измененията.  Скандал на входа на Народното събрание  с протестиращи обаче прекъсна прибързано работата на депутатите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР